VIS, Rukavac, građevinsko zemljište na izvanrednoj lokaciji, 3156m2 Rukavac, Vis

130.000 EUR
SKU: 3156
Tip nekretnine: Građevinsko zemljište

Prostor

  • Land Size: 3156

Sadrži

  • Asfaltni put
  • Pogled na more
  • Vlasnički list

Opis

Prodaje se građevinsko zemljište u naselju Rukavac na jednom od najljepših otoka jadrana – Visu.

Parcela se nalazi nešto poviše samog sela uz asfaltiranu cestu te ju čini 3156 kvadrata. Sukladno urbanističkom planu uređenja grada Visa i ruralnog naselja Rukavac predmetna čestica nalazi se (90% južni dio) u zoni “S” – stambena namjena, dok manji sjeverni dio čestice 10% uz prometnicu sukladno kartografskom prikazu spada unutar zone šume i zaštite šume, iako prema urbanističkom planu prometne i ulične mreže na dijelu te sjeverne čestice predviđena je kolna prometnica. Prema urbanističkom planu uređenja dozvoljeno je građenje višeobiteljske zgrade – do tri stana. S obzirom da se na otoku Visu jako cijeni ljepota i očuvanost prirode o čemu se vodi računa , tako se i naše čestice nalaze unutar obuhvata ekološke mreže unutar zone “POP” ( Područje očuvanja za ptice).

Čestica je zgodno smještena u zavoju između dva dijela jedne ceste. Za zemlju je ishodovana i lokacijska informacija koja se može dati na uvid. Do parcele je dovedena sva infrastruktura (struja, voda). Pri kraju je i izgradnja najveće solarne elektrane u Hrvatskoj na otoku Visu, tako da će stanovnici uživati i povoljniju struju iz obnovljivih izvora energije, te osim povijesne pozadine i prirodnih ljepota otoka Visa, i solarna elektrana će svojom veličinom od 10 nogometnih igrališta također biti jedna od zanimljivosti i atrakcija samog otoka.

Rukavac je tiho i slikovito, nekada ribarsko, a sada pravo turističko naselje, udaljeno je grada Visa 10 Km, a od Komiže 16 km. Smješteno je na jugoistočnoj strani otoka Visa i ujedno je najveće naselje i najsigurnija luka na južnoj strani otoka. U neposrednoj okolici nalaze se brojne plaže od kojih je najpoznatija plaža ‘Srebrena’, prirodna, šljunčana plaža koja s pravom spada u najljepše plaže Dalmacije te brojni otoci i otočići, od kojih je najpoznatiji otok Ravnik s poznatim prirodnim fenomenom, ‘Zelenom spiljom’.

Vis je najudaljeniji otok u srednjodalmatinskom arhipelagu, sa najvišim vrhom na visini od 587 m, Hum. Na otoku se nalazi 13 naselja sa oko 5000 stanovnika. U plodnim dolinama, pokrivenim crvenicom i mjestimice pješčanim nanosima, uzgaja se pretežno vinova loza. Voda na otoku se crpi iz vlastitih izvora, te je iznimne kakvoće, a crpi se uz pomoć električnih crpki iz velikih dubina, s nevjerojatnih 170 metara dubine, što je petnaestak metara ispod razine mora. Osim po svojoj bogatoj kulturnoj baštini, Vis je također poznat po svojim prelijepim krajolicima. U samoj unutrašnjosti otoka, na cesti prema Komiži, se nalaze brojni vinogradi gdje se uzgaja grožđe za pravljenje poznatih vina poput Viške vugave, Plavca te ostalih bijelih vina. Sve do 1989 g. Vis je bio nedostupan turistima, jer je bio vojna baza, pa je to ujedno i otok najočuvanije prirode. Prvenstveno je to mjesto mira i ugodnog odmora, dok podmorje skriva bogatstvo ribljeg svijeta i atraktivnih ronilačkih lokacija. Jugozapadno od Visa se nalazi otok Biševo, vrlo poznat po svojoj Modroj špilji.

Kupac ne plaća proviziju!

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

👤Anita Martinović
📱091 9320 001
📧anita.martinovic@libra-res.hr